Malezya ve Çin, Güney Çin Denizi'ndeki sorunları ele alacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Malezya ve Çin, Güney Çin Denizi'ndeki sorunları ele alacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Malezya ve Çin'in, Güney Çin Denizi'ndeki anlaşmazlıkların, Tarafların Eylem Deklarasyonu çerçevesinde ele alınması konusunda görüş birliğine vardığı bildirildi.

Malezya Haber Ajansı Bernama'ya göre, Malezya Dışişleri Bakanı Anifah Aman ile Çin Devlet Müsteşarı Yang Cieçi'nin katılımıyla bugün düzenlenen toplantıda, Güney Çin Denizi'nde mülkiyet iddiaları üzerine yaşanan gerilimin Tarafların Eylem Deklarasyonu'na bağlı kalınarak çözümlenmesi konusunda fikir birliği sağlandı.

Malezya'ya 2 günlük resmi ziyarette bulunan Çin Devlet Müsteşarı Yang Cieçi'nin sabah Başbakan Necip Rezak ile bir araya geldiği belirtildi.

Yang ile görüşmesinden sonra basına açıklamada bulunan Malezya Dışişleri Bakanı Aman, Güney Çin Denizi'nde tartışmalı adalar sorununun yanı sıra Çinli balıkçıların Malezya sularında avlanmasının meselesinin de alındığını söyledi.

Aman, dost ülkeler arasındaki sorunlara çözüm bulunacağına inandıklarını da sözlerine ekledi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...