'Hakimler kanıtları iyi değerlendirmedi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Hakimler kanıtları iyi değerlendirmedi'

DÜNYA Haberleri  / AA

Lahey'deki ICTY Başsavcısı Serge Brammertz, hakkında beraat kararı verilen Vojislav Seselj davasına ilişkin, "Hakimlerin, sunduğumuz kanıtları iyi değerlendirmediğini düşünüyoruz." dedi.

Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) Başsavcısı Serge Brammertz, hakkında beraat kararı verilen Vojislav Seselj davasına ilişkin, "Hakimlerin, sunduğumuz kanıtları iyi değerlendirmediğini ayrıca çatışmaları iyi tanımlayıp sınıflandıramadığını düşünüyoruz." dedi. Brammertz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ICTY'nin mart ayında beraat kararı verdiği Vojislav Seselj ile aynı ay soykırım ve savaş suçlarından 40 yıl hapse mahkum edilen Radovan Karadzic hakkındaki kararları değerlendirdi.

Savaş suçundan yargılanan Seselj'in, savunmasını kendisinin yapmak istemesi ve bunun prosedürle ilgili sorunlara yol açması nedeniyle söz konusu davanın en başından beri problemli olduğunu kaydeden Brammertz, "Seselj, yayınladığı bazı kitaplarda gizli tanıkların isimlerini açıkladı. Bu nedenle bu kişiler korku içindeydi. Bu dava gerçekten zor bir davaydı." ifadesini kullandı.

Brammertz, Seselj hakkında verilen beraat kararından memnun olmadıklarını ve ceza almasını beklediklerini vurgulayarak "Hakimlerin, sunduğumuz kanıtları iyi değerlendirmediğini ayrıca çatışmaları iyi tanımlayıp sınıflandıramadığını düşünüyoruz. Mesela bizim 'etnik temizlik' olarak tanımladığımızı, hakimlerin çoğunluğu 'insani tahliye' olarak değerlendirdi. Bizim 'suç eylemine neden olan nefret söylemi' olarak tanımladığımızı, hakimler 'askerlerin moralini yükseltmek için yapılan konuşmalar' olarak değerlendirdi. Çatışmaya ilişkin tamamen farklı görüşlerimiz vardı. Bu nedenle kararı temyize götürme kararı aldık." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...