HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Liberman'ın partisi Netanyahu hükümetine katılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Liberman'ın partisi Netanyahu hükümetine katılıyor
Liberman, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrailli aşırı sağcı siyasetçi Avigdor Liberman'ın yönetimindeki İsrail Evimiz partisinin, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud partisi ile mevcut koalisyon hükümetine katılmak için anlaştığı bildirildi.

İsrail resmi radyosunun haberine göre, Liberman, Netanyahu ve Hepimiz (Kulanu) partisi lideri olan Maliye Bakanı Moşe Kahlon arasında gece geç saatlere kadar devam eden görüşmelerde nihai anlaşmaya varıldı. Mutabakata varan taraflar arasında gün içerisinde resmi imzaların atılarak anlaşmanın kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Koalisyon hükümetinde Moşe Yalon'un istifası ile boşalan savunma bakanlığı görevini üstlenecek olan Liberman ise pazartesi günü mecliste yemin ederek yeni görevine başlayacak.

Radyonun haberinde, "varılan anlaşmaya göre koalisyon hükümetinin emeklilere yönelik reformları finanse etmek için 1.4 milyar şekel (yaklaşık 400 milyon dolar) ek para ayıracağı" belirtildi. Liberman'ın koalisyona katılmak için öne sürdüğü şartlardan biri, eski Sovyet ülkelerinden İsrail'e göç edenlerin durumunu iyileştirmeye yönelik emeklilik reformu yapılmasıydı.

Liberman liderliğindeki İsrail Evimiz partisinin 120 üyeli mecliste beş sandalyesi bulunuyor. Buna göre Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetininin meclisteki sandalye sayısı 66'ya yükselirken, koalisyon ortakları sayısı da altıya çıkmış oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...