HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şüpheli toz alarmı: 44 kişi hastanelik oldu

Düzenleyen: /
Şüpheli toz alarmı: 44 kişi hastanelik oldu
Norveç, Postane, Şüpheli Toz, Haber

DÜNYA Haberleri

Norveç’in başkenti Oslo’nun güneyindeki Stokke kentindeki posta terminali şüpheli toz içeren bir paket nedeniyle boşaltıldı. Toz ile temas eden 44 çalışan hastaneye sevk edildi.

Bomba ekipleri şüpheli paketi içindeki tozun incelenmesi amacıyla polis laboratuvarına götürdü. Polis ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiği boşaltılan posta terminalinin etrafındaki 100 metre çapındaki bir alan güvenlik kordonu altına alındı.

Kurtarma ekipleri şefi Espan Solemdal ‘‘Yere düşerek yırtılan bir paketten etrafa içeriği bilinmeyen bir toz yayılmış. Tozla temas eden çalışanların boğazlarında yanma, ciltlerinde kızarıklık ve kaşınma meydana gelmiş.’’ diye konuştu.

Bölge polis yetkilileri paketteki tozun polis kimya laboratuvarında incelendiğini, henüz içeriğinin bilinmediğini açıkladı.

Hastaneye sevk edilen toplan 44 kişinin hastanede sağlık kontrolünden geçirildiğini açıklayan hastane yetkilileri, kontrolden geçirilen kişilerde önemli bir belirtinin görülmediğini ancak paketteki tozun içeriğinin kesinleşinceye kadar bazı kişilerin karantina altına alındığını belittiler.

Posta terminali yetkilileri ise paketin nereden gönderildiğini açıklamadılar.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...