HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Avustralya’da ilk teravih namazı kılındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avustralya’da ilk teravih namazı kılındı
Avustralya, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralyalı Müslümanlar yarın başlayacak ramazan ayının ilk teravihini kılmak için camileri doldurdu.

Avustralyalı Müslümanlar on bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazını Avustralya’da hizmet veren 200’den fazla cami ve mescitte birlikte kıldı.

Teravih öncesi verilen vaazlarda ramazan ayının faziletleri, farz ibadetlerin önemi, orucun İslam’daki yeri ve yararları hakkında bilgiler verildi.

"Gurbette ramazan hakikaten çok neşeli oluyor"

Melbourne’daki Meadows Heights Camisi’nde ilk teravih namazını kıldıran Avustralya Milli Görüş Teşkilatları Başkanı Hasan Güreşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın başlayacak ramazan için ilk teravih namazını cemaatle birlikte eda etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Güreşen, "Biliyorsunuz gurbette ramazan hakikaten çok neşeli oluyor, sevgi ve muhabbet ortamı oluşuyor, insanlar ramazanın başlaması ile beraber camilere hücum ediyorlar. Türkiye havasını yaşamaya çalışıyorlar. Bizler de cemiyetler, cemaatler olarak en azından gelen cemaatimize ramazan ayının hem bereketini hem rahmetini hem de feyzini yaşatmak için elimizden geldiği kadar bunu yapmaya çalışıyoruz, camilerimizi hazırladık." dedi.

Şu anda kış mevsimi yaşandığı için Avustralya'da 11 sat 23 dakika ile en kısa oruç tutulan ülkeler arasında yer alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...