Kazakistan'da saldırı: 19 ölü

Düzenleyen:
Kazakistan'da saldırı: 19 ölü

DÜNYA Haberleri

Kazakistan’ın Aktöbe şehrinde bir askeri birim ile silah dükkânına yapılan saldırı sonucu 3 sivil ve 3 asker hayatını kaybetti, saldırıyı gerçekleştiren 13 terörist öldürüldü. Teröristlerin DAEŞ ile bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Kazakistan İçişleri Bakanlığı Dil ve Enformasyon Departmanı Müdürü Almas Saudabayev yaptığı açıklamada, yerel saatle 14.45’te kimliği belirsiz kişilerin bir silah dükkânına, bir saat sonra da bir askeri birime saldırı düzenlediği bilgisini verdi. 

Dükkâna yapılan saldırıda satıcının hayatını kaybettiğini, bir kişinin de yaralandığını belirten Saudabayev, askeri birimdeki saldırıda ise üç askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saudabayev, olayda 8 askerin de yaralandığını kaydetti. 

İçişleri Bakanlığı, 13 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. DAEŞ ile bağlantılı olduğu belirtilen saldırıyla ilgili 8 kişi de gözaltına alındı.

Rusya sınırına 100 kilometre uzaklıktaki Aktöbe'de 2011 yılında intihar saldırısı düzenlenmişti. Saldırıda güvenlik güçlerine ait bir bina hedef alınmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...