Aliyev: 'Kendimizi koruduk'

Düzenleyen:
Aliyev: 'Kendimizi koruduk'

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın açıklamasında, Merkel ile görüşmesinde önemli meselelerin ele alındığını belirtti.

Ermenistan-Azerbaycan, Dağlık Karabağ sorununun görüşmedeki önemli konulardan biri olduğunu ifade eden Aliyev, sorunun çözümünün, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan topraklarından derhal ve kayıtsız şartsız çıkmasını talep eden BM Güvenlik Konseyi kararları ve uluslararası hukuk normlarına dayanması gerektiğini vurguladı.

Uluslararası hukuku kabaca ihlal etmesine, etnik temizlik politikası ve egemen ülkenin yaklaşık yüzde 20 topraklarını işgal etmesine karşılık Ermenistan'a yaptırımlar uygulanmadığını ifade eden Aliyev, bölgede yaşanan son olayların ateşkesin istikrarsız, kırılgan ve statükonun kabullenemez olduğunu gösterdiğini açıkladı.

Nisan ayında Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı askeri provakasyonlara başladığını hatırlatan Aliyev, "Biz kendimizi ve halkımızı korumak zorundaydık. Ermenistan saldırganlığı sonucu vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Statükonun değiştirilmesi gerekiyor" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...