DAEŞ’le savaşa NATO da katılıyor

Düzenleyen:
DAEŞ’le savaşa NATO da katılıyor

DÜNYA Haberleri

NATO’nun, terör örgütü DAEŞ ile mücadele eden uluslararası koalisyonu destekleyeceği açıklandı.

NATO savunma bakanlarının hafta ortasındaki buluşmasında erken uyarı sistemiyle donatılmış AWACS keşif uçaklarının operasyonlara katılmasına onay verilecek. Modern radar ve komünikasyon teknolojisiyle donatılmış olan özel keşif uçaklarının, ABD’nin önderliğindeki uluslararası koalisyonun Suriye ve Irak’taki harekâtlarına katkıda bulunabileceği açıklandı. Almanya, NATO’nun DAEŞ ile mücadeleye doğrudan katılmasına karşı çıkıyordu. NATO planlandığı üzere yaz mevsiminin ardından DAEŞ ile mücadeleye katıldığı takdirde Alman askerleri de görevlendirilebilecek. NATO’nun 16 uçaklık AWACS filosundaki mürettebatın üçte birini Almanya veriyor. 
GÜRCÜ ASKERLERİ SUÇİÇEĞİ OLDU!
Bu arada, Gürcistan ve ABD’nin NATO ile yapacağı ortak tatbikat Gürcü tarafınca iptal edildi. Gürcü yetkililer, “Askerlerimiz suçiçeği oldu, onun için tatbikata katılmıyoruz” dedi. Ancak NATO’ya yakın kaynaklar, Gürcistan’ın Rus lider Putin’in tepkisinden korktuğu için bu kararı aldığını ileri sürdü. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...