Avrupa'da Brexit belirsizliği sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avrupa'da Brexit belirsizliği sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Uzmanlar, İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılmasının büyük bir siyasi belirsizliğe yol açacağı görüşünde birleşiyor.

Önemli düşünce kuruluşlarından Bruegel'in Başkanı Guntram Wolff, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılmasının çok büyük bir siyasi belirsizliğe yol açacağını söyledi.

Brexit'in, başka ülkelerin de AB’den ayrılmayı düşünmesine yol açabileceğini ifade eden Wolff, "Diğer ülkelerin AB'den ayrılıp ayrılmamaya ilişkin tutumu, Brexit sonrasındaki piyasa, toplum ve siyasi tepkilere bağlı olarak şekillenecek." dedi.

Wolff, finansal piyasaların Brexit'e negatif tepki göstereceğinin kesin olduğunu vurgulayarak, "İngiltere'nin, üyelikten ayrılınca AB'yle çok iyi bir anlaşma yapması, AB'ye bir katkıda bulunmadan bütün imkanlarından yararlanması pek olası değil." diye konuştu.

"Yatırımlar konusunda bir maliyet getirecek"

Avrupa Politika Merkezinin (EPC) Başkanı Fabian Zuleeg ise referandumun sonucunun katılım oranına bağlı olacağına dikkati çekerek, "Yüksek katılım olursa AB’de kalınması yönünde, düşük katılım olursa AB’den ayrılma yönünde sonuç çıkacak." öngörüsünde bulundu.

Referandumdan ayrılma kararı çıkması halinde 2 yıllık bir pazarlık süreci yaşanacağına işaret eden Zuleeg, sürecin İngiltere ekonomisi maliyet getireceğini kaydetti.

Zuleeg, Brexit durumunda AB'nin özellikle İngiltere'yle yeniden müzakere sürecinde tutumunun negatif olacağını ileri sürerek, "AB, İngiltere'ye karşı olumsuz bir bakış açısına sahip olacak. Bence AB, İngiltere'nin 'tek pazara' girişine izin vermeyecek." görüşünü paylaştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...