Washington ve Riyad, Esed'in gitmesi konusunda hemfikir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Washington ve Riyad, Esed'in gitmesi konusunda hemfikir

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Suriye krizine siyasi çözüm bulunması ve Beşşar Esed'in gitmesi konusunda Washington ve Riyad'ın aynı görüşte olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenleyen Cubeyr, ülkesinin, Suriye topraklarıyla, devlet kurumlarının birliğini korumaya çalıştığını ve en başından bu yana sivillerin himayesi için Suriye'ye askeri müdahale talep ettiğini belirtti.

Cubeyr, "Suriye krizi, siyasi yollarla ya da silahla ama Beşşar Esed olmadan bitecek. Washington ve Riyad yönetimleri Suriye krizine siyasi çözüm bulunması ve Esed'in gitmesi konusunda hemfikir." dedi.

Yemen krizine de değinen Cubeyr, ülkede geçiş süreci ve yeniden imarı başlatacak siyasi bir çözüm istediklerini vurgulayarak, "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'deki zararı en aza indirmek için büyük çaba sarf ediyor." diye konuştu.

İran'ın Arap coğrafyası üzerindeki etkisine dair de konuşan Suudi Arabistanlı Bakan, bu ülkeyi bölgenin istikrarını sarsmak ve terörü desteklemekle suçlayarak "İran, komşu ülkelerin iç işlerine karışıyor, terör ihraç ediyor ve bölgede mezhepçilik ateşini körüklüyor. Buna karşı tavrımız bellidir." ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...