Arakanlı Müslümanların durumu görüşüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Arakanlı Müslümanların durumu görüşüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Myanmar Dışişleri Bakanı Su Çi, BM İnsan Hakları Özel Raportörü Lee ile Rohingyaların durumunu görüştü.

Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Su Çi ve BM Myanmar İnsan Hakları Raportörü Yanghee Lee, Arakanlı Müslümanlar (Rohingyalar) konusunu görüşmek üzere bir araya geldi.

Myanmar resmi yayın organı "Global New Light of Myanmar" gazetesine göre, başkent Nepido'da bir araya gelen ikili, bir milyon Rohingyaya ev sahipliği yapan Arakan eyaletindeki sorunların çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Myanmar Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Aung Lin, toplantıdan sonra gazetecilere verdiği demeçte, Su Çi'nin Lee'ye Rohingya ve Bengali gibi "tartışmalı" terimleri kullanmaktan neden kaçınılması gerektiği konusunda bilgi verdiği söyledi.

Devlet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Su Çi ve Lee ayrıca isyancı örgütlerle yürütülen barış görüşmeleri, insan hakları yasaları, toplanma ve örgütlenme özgürlüğü, ekonomik ve sosyal haklar, insani yardımların temini ve uluslararası insan hakları anlaşmalarına katılım konularında fikir teatisinde bulundu.

Arakanlı Müslümanlar "devletsiz" sayılıyor

Myanmar'da 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Arakanlı Müslümanlar "devletsiz" sayılıyor. Birleşmiş Milletler tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyor. BM'ye göre, ülkede gördükleri zulüm nedeniyle yaklaşık 130 bin Arakanlı Müslüman, Myanmar'dan kaçtı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...