Silahlı saldırıda hayatını kaybeden İngiliz vekil için anma düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Silahlı saldırıda hayatını kaybeden İngiliz vekil için anma düzenlendi

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin geçen hafta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden milletvekili Jo Cox için Hollanda meclisinde anma programı düzenlendi.

Meclis genel kurul salonunda düzenlenen törene Başbakan Mark Rutte ve milletvekillerinin yanı sıra İngiltere’nin Lahey Büyükelçisi de katıldı.

Törende konuşan Meclis Başkanı Khadija Arib, korkakça olarak nitelediği saldırının kendilerini büyük üzüntüye sevk ettiğini ifade etti. Arib, sebebi ne olursa olsun şiddetin asla galip gelemeyeceğine dikkati çekti.

Milletvekilleri bir dakikalık saygı duruşunun ardından verilen arada İngiliz büyükelçisine taziyelerini iletti.

İşçi Partisi milletvekili Jo Cox geçen perşembe günü seçim bölgesi Birstall’da bıçakla ve silahla öldürülmüştü. 23 Haziran’da yapılacak AB referandumunda İngiltere’nin birlik içinde kalması için kampanya yürüten Cox, Suriye’deki iç savaşın sona erdirilmesine ve sığınmacı krizine ilişkin çalışmalarıyla tanınıyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...