HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'İngiltere'nin fakirleşeceği çok açık'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İngiltere'nin fakirleşeceği çok açık'
İngiltere, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Maliye Bakanı Osborne, "Ekonomide olanların sonucunda İngiltere'nin fakirleşeceği çok açık.” dedi.

İngiliz yayın kurumu BBC Radyosu'na konuşan Osborne, İngiltere’nin referandumda AB'den ayrılma kararı vermesiyle birlikte harcamaların azaltılacağını, vergilerin ise artırılacağını söyledi.

Osborne, “İngiltere’de uzayan bir ekonomik düzenleme sürecindeyiz. İngiltere halkının verdiği karara saygı duyarken ülkeyi mevcut durumdan çıkaracak bir plana ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Brexit sonrasında ülkenin zorlu bir dönemden geçeceğine işaret eden Osborne, “Ekonomide olanların sonucunda İngiltere’nin fakirleşeceği çok açık.” dedi.

"Birliği sağlayabilecek kişi ben değilim"

Osborne, İngiliz The Times gazetesine yaptığı açıklamada da İngiltere Başbakanı David Cameron’ın görevinden ayrılma kararının ardından Muhafazakar Parti Genel Başkanlığı için aday olmayacağını belirtti.

Cameron sonrasında Başbakanlık koltuğu için uzun süre adı ilk sıralarda yer alan Osborne, “Partinin ihtiyaç duyduğu birliği sağlayabilecek kişi ben değilim.” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...