Esad için Putin’in 2 şartı var

Düzenleyen:
Esad için Putin’in 2 şartı var

DÜNYA Haberleri

Suriye’nin eli kanlı diktatörü Esad’ın en büyük destekçisi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Esad’ın gitmesine razı olduğu öne sürüldü.

Reuters’te yer alan haberde, İngiltere’nin eski Moskova Büyükelçisi Sir Tony Brenton’ın “Moskova iki şartla Esad’ın gidişine onay vermeye hazır. Rusya iki şey gerçekleşmeden Esad ile yollarını ayırmaz. İlk olarak Esad’ın yerine dini bir yönetimin başa gelmeyeceğinden emin olmak istiyorlar. İkincisi de Suriye’deki pozisyonunun, ittifak ilişkisinin ve askeri üslerinin garanti edilmesini istiyorlar” sözlerine yer verildi. Putin’in ayrıca, “Esad’ın gidişi ile birlikte Suriye daha çok karışacak ve içinden çıkılamaz bir kargaşa başlayacaktır. Bunu önlemenin çarelerinin ortaya konulması gerekiyor” şeklinde endişeleri bulunduğu da ifade edildi. Putin’in uzun süre sonra Esad’ın gidişine razı olmasının ABD cephesini mutlu ettiği ve Rus liderin endişelerini giderecek formüller üzerinde çalışıldığı bildirildi. 

Suriyeliler yola düştü
Ramazan Bayramı’nı ülkelerinde, geride bıraktıkları yakınları ile geçirmek isteyen Suriyeliler, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmaya başladı. Suriyeliler, Türkiye’de kaldıklarını belgeleyen yabancı tanıtma belgesini gösterip Suriye’ye geçti. Çıkışlar bayramın ilk günü de devam edecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...