Rusya ile bir ilk daha! Soçi'de bir araya geldiler

Düzenleyen:
Rusya ile bir ilk daha! Soçi'de bir araya geldiler

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Soçi şehrinde görüşmeye başladı.

Rusya ile Türkiye arasında normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte çok hızla gelişen görüşme trafiğine bugün bir yenisi daha eklendi ve Mevlüt Çavuşoğlu ve Sergey Lavrov Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda görüştü.

BİR ARAYA GELDİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesinde vardıkları anlaşma doğrultusunda bugün Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı için Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Sergey Lavrov Soçi'de bir araya geldi.

UÇAK DÜŞÜRME OLAYI SONRASI EN ÜST DÜZEY GÖRÜŞME

Bu ziyaret 24 Kasım'da yaşanan uçak düşürme hadisesinden sonra Türkiye'den Rusya'ya düzenlenen en üst düzeyde ziyaret oldu. Çavuşoğlu ile Lavrov son olarak 3 Aralık tarihinde AGİT Dışişleri Bakanları toplantısı için gittikleri Belgrad'da bir araya gelmişlerdi.

KREMLİN'DEN YENİ AÇIKLAMA: ERDOĞAN VE PUTİN DAHA ERKEN BULUŞABİLİR

Kremlin'den Türkiye açıklaması yapıldı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in Çin'deki G20'den daha önce görüşebileceği söylendi. Kremlin, "Türkiye ile ilişkilerin eski haline dönmesi için bir ay veya daha uzun sürebilecek yoğun görüşmeler gerçekleşecek" ifadesini kullandı

Rusya ile bir ilk daha! Soçi'de bir araya geldiler

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...