HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

DAEŞ, 3 koldan saldırdı, şiddetli çatışmalar sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
DAEŞ, 3 koldan saldırdı, şiddetli çatışmalar sürüyor
Daeş, Haber

DÜNYA Haberleri  / DHA

DAEŞ'in Suriye'deki önemli merkezlerinden Münbiç'in DAEŞ'ten alınması için 1 Haziran'da Demokratik Suriye Güçleri (DGS)'nin başlattığı operasyon sürürken, DAEŞ, her yönden kuşatılan kentteki kuşatmayı kırmak için dün gece 3 koldan DGS güçlerine saldırdı.

Sabah saatlerine kadar süren şiddetli çatışmalar devam ederken, Münbiç merkezine ilerleyen DGS üyelerine DAEŞ 4 bombalı araç ile saldırmak istedi. Cerablus yolu üzerinde fark edilen bombalı araçlar hedeflerine ulaşmadan imha edildiği belirtildi.

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Nehri'nin batısında yer alan Münbiç'in DAEŞ'ten alınması için 1 Haziran'da başlatılan operasyon kapsamında kent, her taraftan DSG üyeleri tarafından kuşatıldı. Bu kuşatmayı kırmaya çalışan DAEŞ, dün gece kuzeybatıdan El-Sacur suyu, batıdan El-Erime ve Güneyden Xirbet El-Rus köyü yönlerinden ağır silahlar ile saldırdı. Suriye'deki Kürt sitelerinde yer alan habere göre, dün gece çıkan şiddetli çatışmaların devam ettiği belirtildi. DAEŞ, kendisi için Suriye'de Rakka'dan sonra en önemli kent olan Münbiç'teki kuşatmayı kırmak için saldırılarını sürdürürken, Cerablus yolundan dün 4 bombalı araç ile bir saldırı daha düzenledi. Bombalı araçlar, DGS güçleri tarafından fark edilerek hedeflerine ulaşmadan imha edildi.

Münbiç'i her taraftan kuşatan ve kent merkezinde ilerleyişini sürdüren Demomratik Suriye Güçleri, dün gece Hezawneh mahallesinde DAEŞ ile şiddetli bir çalışmaya girdi. Yaşanan çatışmadan sonra 17 DAEŞ'linin öldürüldüğü belirtildi. Münbiç operasyonuna başladığı günden beri destek veren Kaolisyon güçlerinin savaş uçakları da dün DAEŞ'lilerin üstlendiği noktalara 4 hava saldırı gerçekleştirdi. Hava bombardımanında çok sayıda DAEŞ'linin öldürüldüğü belirtildi.

SİVİLLERİN KAÇIŞI SÜRÜYOR

DSG üyelerinin Münbiç Operasyonu sürürken, ilçe merkezinden sivillerin kaçışı da sürüyor. DSG güçlerinin aldığı bölgelere ulaşmaya çalışan sivillerin sayısı her geçen gün artarken, Halep'in en büyük ilçesi olan Münbiç'te halen yaklaşık 15 bin sivilin bulunduğu belirtildi. DAEŞ'in bazı mahallelerde sivilleri kalkan olarak kullandığı ve sivilleri kalkan olarak kullanarak bir savunma hattı oluşturduğu belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...