Kadırov yeniden başkan olmaya talip

Düzenleyen:
Kadırov yeniden başkan olmaya talip

DÜNYA Haberleri

Görev süresi dolan Çeçenistan Başkanı Ramzan Kadırov, Çeçenistan'daki başkanlık seçimlerine adaylığını yeniden koyacağını açıkladı.

Ramzan Kadırov, Çeçenistan'daki başkanlık seçimlerine katılacağı duyurdu. Kadırov, kendi İnstagram sayfasında paylaştığı yazısında seçim komisyonuna evraklarını teslim ettiğini ve seçimlerde Çeçenistan başkanlığına aday olacağını paylaştı.

SEÇİM KOMİSYONUNA EVRAKLARINI TESLİM ETTİ

Rusya'da Türkçe yayın yapan Gazetem gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre Kadırov, "Seçim komisyonuna evraklarımı teslim ettim. An itibarıyla başkanlık seçimlerinde adaylığımı koymuş bulunmaktayım" ifadesini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kadırov, Rusya'ya hizmet etmeye hazır olduğunu belirterek, "Yedinaya Rossiya" partisine de seçimlerde aday olması için kendisine duydukları güven dolayısıyla teşekkür ettiği yazdı.

4 TEMMUZ'A KADAR SEÇİM KOMİSYONUNA BAŞVURMALARI GEREKİYOR

Bilindiği gibi, Kadırov'un görev süresi Mart ayında bitti. Rusya Devlet Başkanı Putin, geçici olarak Kadırov'u başkanlık görevini yürütmesi için tayin etti. Seçimler 18 Eylül'de yapılacak. Başkanlık seçimlerine katılmaları için adayların 4 Temmuz'a kadar seçim komisyonuna başvurmaları gerekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...