Medine'de canlı bomba dehşeti, 6 ölü 10 yaralı

Düzenleyen:
Medine'de canlı bomba dehşeti, 6 ölü 10 yaralı

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü DAEŞ’li bir canlı bomba, bayram öncesi dinimizin en kutsal saydığı yerlerden biri olan Mescid-i Nebevi’nin önünde kendini patlattı.

Suudi Arabistan son iki günde bir dizi terör saldırılarına sahne oldu. Bunlardan en ahlaksızı, en düşündürücü olanı Medine’ki Mescid-i Nebevi’ye olan saldırıydı. Eli kanlı terör örgütü DAEŞ’li bir canlı bomba, dün akşam ezanının okunduğu sırada harekete geçti. Peygamber Efendimizin kabrinin de içinde bulunduğu Mescid-i Nebevi Camii’nin önüne gelen terörist, güvenlik noktasında kendini patlattı. Saldırıda, 2’si sivil olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Olay yerinden alev ve koyu dumanlar yükseldi. Arefe günü İslam’ın adeta kalbine yönelik yapılan bu saldırı, Müslümanların büyük tepkisini çekti.  Bu vahşetten kısa bir süre önce de ülkenin Katif kentinde Şeyh Ferec El-Amran Camisi’ne iki canlı bomba intihar saldırısı düzenledi. Olayda ölü ve yaralının olmadığı belirtildi.
ABD’nin Cidde Başkonsolosluğu önünde “dur” ihtarına uymayan şüpheli bir kişiye güvenlik güçleri ateş açtı. Şüpheli polislere koşarak üzerindeki bombayı patlattı. Saldırgan öldü, iki polis yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...