Rusya`dan 3 evet 1 hayır!

Düzenleyen:
Rusya`dan 3 evet 1 hayır!

DÜNYA Haberleri

Rus Başbakan Medvedev`in ardından gıda ambargosu için bir flaş açıklama daha geldi. Rusya Tarım Bakanı Yardımcısı Gromıko "Turizmde evet, ulaşımda evet, enerjide evet. Fakat tarım ürünleri konusunda daha dikkatli olunmalı" dedi.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev Türkiye’ye uygulanan gıda ambargosunu kaldırmayı henüz değerlendirmediklerini söyledi. Tkaçev “(Türk) gıda ürünlerine pazarımızı açmakta aceleci davranmayacağız. Bunun anlaşılır sebepleri var. Hepsinden önce kendi tarım üreticilerimizi desteklememiz gerekiyor” dedi.

Bu arada Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Yevgeniy Gromıko’dan da benzer bir açıklama geldi.

Gromıko, Türkiye’den tarım ürünü ithalatının eski seviyelere dönmesine karşı olduğunu söyleyip ekledi: “Turizmde evet, ulaşımda evet, enerjide evet. Fakat tarım ürünleri konusunda daha dikkatli olunmalı. Zira yerli tarım sektörünün geliştilmesi yönünde bir karar almıştık.”

Başbakan Medvedev de Türkiye'ye yaptırımlar kaldırılırken yerli üreticilerin zarar görmemesinin gereğine işaret etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...