ABD'de ırkçı Klu Klux Klan katliamlara başladı

Düzenleyen:
ABD'de ırkçı Klu Klux Klan katliamlara başladı

DÜNYA Haberleri

ABD’de siyahi bir genç ırkçı Klu Klux Klan tarafından öldürülüp cesedi ağaca asıldı. Bir polis daha vuruldu. Siyah öfke Beyaz Saray’ın önüne kadar geldi.

ABD’nin başkenti Washington’da ülkenin farklı eyaletlerindeki 2 siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesine yönelik protestoların ardı arkası kesilmiyor. Beyaz Saray’ın sükunet çağrılarına rağmen gösteriler ülke genelinde artmaya devam ediyor. Salı günü Alton Sterling’in, çarşamba günü de Philando Castile adlı siyahi gencin öldürülmesinin ardından başlayan gösterilerde son olarak Dallas’ta 11 polisin keskin nişancılar tarafından öldürülmesi kaosu daha da artırdı. Bu arada, ABD’nin Atlanta şehrinde orta yaşlarda siyahi bir erkek ağaca asılmış şekilde bulununca siyah öfke adeta bir sele dönüştü. Çevre sakinleri ABD’deki beyazların ırkçı örgütü Klu Klux Klan (KKK) üyelerinin bundan sorumlu olduğunu iddia etti.

BEYAZ SARAY’A GELDİLER

ABD basını olayları manşetlerine “iç savaş” başlıkları ile taşırken siyah öfke başkent Washington’a kadar geldi. Washington’da da binlerce kişi siyahi gençlerin öldürülmesini Beyaz Saray’ın önünde toplanarak protesto etti. Akşam saatlerinde başlayan eylem gece saatlerine kadar devam etti. “Siyahilerin hayatı önemlidir” sloganları atan binlerce kişi “ismimi sosyal medya hesaplarında görmek istemiyorum”, “Adalet yoksa barış yok” yazılı pankartlar taşıdı. 2014’de büyük protestoların yaşandığı Missouri’nin St. Louis kentinde ise bir polisin vurulduğu ve hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Yine Tennessee’de ise otoyolda silahlı saldırı düzenleyen bir kişi, 1 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı. Saldırganın 37 yaşındaki Lakeem Keon Scott olduğu açıklanırken, saldırının siyahilere yönelik son dönemde yaşanan polis şiddeti gerekçesiyle yapıldığı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...