'Demir Leydi' göreve başladı

Düzenleyen:
'Demir Leydi' göreve başladı

DÜNYA Haberleri

İngiltere’deki Avrupa Birliği (AB) üyeliği referandumundan yaklaşık üç hafta sonra başbakanlık el değiştirdi.

David Cameron’dan boşalan başbakanlık görevini Muhafazakâr Parti’den eski İçişleri Bakanı Theresa May üstlendi. 23 Haziran’daki referandumdan ‘ayrılma’ kararı çıkması üzerine başbakanlıktan ayrılacağını duyuran David Cameron başbakan sıfatıyla son kez Avam Kamarası genel kurulunda konuştu. Cameron daha sonra Buckingham Sarayı’na giderek Kraliçe Elizabeth’e istifasını sundu. Kraliçe’nin istifayı kabul etmesinin ardından bu sefer “Demir Leydi” lakaplı yeni Başbakan Theresa May saraya gitti. Atanma beratını alan May, daha sonra Downing Sokağı 10 Numara’daki başbakanlık konutuna geçti. Theresa May’ın hafta sonundan önce yeni bakanlar kurulunu açıklayacağı öğrenildi. 59 yaşındaki Theresa May 40 yıldır başbakanlığa atanan en yaşlı politikacı oldu. Göç konusundaki sert tutumuyla tanınan İngiltere’nin yeni başbakanı AB’li göçmen sayısını sınırlayacağını duyurmuş ve AB’ye geri dönmeyeceklerini belirtmişti.

'Demir Leydi' göreve başladı

KOLTUKTA İLK MESAJ

May, başbakanlık görevini üstlenmesinin ardından şu mesajları verdi: “Yöneteceğim hükümet, ayrıcalıklı azınlık için değil herkesin çıkarları için çalışacak. Hep birlikte daha iyi bir Britanya inşa edeceğiz. AB’den ayrılırken, ülkemizin dünyada yeni bir pozitif rol üstlenmesini sağlayacağız.”

LARRY GÖREVİNE DEVAM EDECEK

Cameron’ın görevi May’e devretmesi fare avlaması için ‘işe alınan’ kedi Larry’i etkilemeyecek. Larry’nin görevine devam edeceği bildirildi.

'Demir Leydi' göreve başladı

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...