CEDAW'dan Türkiye'ye sığınmacı teşekkürü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
CEDAW'dan Türkiye'ye sığınmacı teşekkürü

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye'nin 7. periyodik raporunu değerlendiren BM Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi, Türkiye'ye Suriyeli sığınmacılara gösterdiği cömertliği dolayısıyla teşekkür etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi (CEDAW), Türkiye'nin 7. periyodik raporunu değerlendirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen oturumda Türk heyetine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu başkanlık etti. 

Komiteyi, Türkiye'de kadınların insan hakları alanındaki durumuna ilişkin bilgilendiren Ustaoğlu, Türkiye'nin son bir kaç yılda bölgedeki krizler nedeniyle aldığı göç ve maruz kaldığı terör saldırılarına rağmen insan hakları alanında reform sürecinden ödün vermediğini söyledi. 

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni (İstanbul Sözleşmesi) ilk onaylayan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Ustaoğlu, kadına yönelik şiddetin sadece yasal ve idari düzenlemelerle sonlandırılamayacağını, bu kapsamda toplumda farkındalık yaşatmak için ilgili taraflarla işbirliği yapılarak şiddet mağduru kadınlara hizmet veren kuruluşlarda çalışan personele eğitim verildiğini anlattı.

CEDAW'dan Türkiye'ye teşekkür

BM Komitesi, son dönemdeki terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, Türkiye'ye dayanışma mesajı da verdi. Komite, Suriyeli sığınmacılar için gösterdiği cömertlik nedeniyle de Türkiye'ye teşekkür etti.

Bunun yanında komite uzmanları, oturum sırasında Türk heyetine küçük yaşta evlendirilen çocuklar, töre ve namus cinayetleri, kız çocuklarının eğitime katılması, Suriyeli kız çocuklarının eğitimi, kadınlarla erkekler arasındaki maaş farkı ve kürtaj kanunu gibi konularda sorular yöneltti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...