Barzani'ye Musul markajı

Düzenleyen:
Barzani'ye Musul markajı

DÜNYA Haberleri

Irak’ta, terör örgütü DAEŞ’in işgali altındaki Musul şehrinin kurtarılması için hazırlıklar devam ediyor.

Ekim ayında gerçekleştirilmesi beklenen operasyona daha önce Peşmerge güçlerinin katılmayacağını açıklayan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’ye “ikna ziyaretleri” arttı. Önceki gün İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon’un ziyaret ettiği Barzani dün iki önemli ismi daha ağırladı. İlk ziyaret Almanya Savunma Bakanı Ursula Von der Leyen tarafından gerçekleştirildi. Leyen’in ardından ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel de Erbil’e gelerek Barzani ile görüştü. Votel’in Kürt yönetiminin operasyona destek vermesi halinde silah dâhil her türlü yardımın verileceğini taahhüt ettiği öğrenildi. 

KİMYASAL SİLAH KORKUSU

Bu arada İngiliz kimyasal savaş uzmanı Hamish de Breton-Gordon, terör örgütü DAEŞ’in, Musul’u kurtarma operasyonuna katılacak güçlere karşı kullanmak üzere kimyasal silah stokladığını öne sürdü. Örgütün elinde 150 tona kadar stok bulunduğunu iddia eden Gordon, Irak güçlerine muhtemel kimyasal saldırıya karşı 17 bin gaz maskesi dağıtıldığı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...