HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hindistan-Pakistan sınırında gerginlik

Düzenleyen:
Hindistan-Pakistan sınırında gerginlik
Pakistan, Haber

DÜNYA Haberleri

Hindistan ile Pakistan arasındaki fiili sınır olan Keşmir Kontrol Hattı'nda iki ülke askerlerinin karşılıklı ateş açtığı bildirildi.

Keşmir Sınır Kontrol Hattı'nda Hindistan ve Pakistan askerlerinin karşılıklı ateş açtığı, çatışmada ölü veya yaralı olmadığı bildirildi.

Pakistan Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, "Hintli askerlerin sabah saatlerinde sınır ötesinden açtığı provokasyon ateşine Pakistan askerlerinin de karşılık verdiği" belirtildi.

Açıklamada, çatışmanın sınırın Bhimber bölgesine yakın noktasında gerçekleştiği belirtilirken, Pakistan askerlerinden ölen veya yaralanan olmadığı kaydedildi.

Pakistanlı ve Hint askerler arasında daha önce Keşmir sınırında çıkan silahlı çatışmada iki Pakistan askerinin öldüğü bildirilmişti. Pakistan, askerlerinin, Hint askerlerin sınır ötesindeki dört noktadan başlattıkları provokasyon ateşine cevap verdiğini belirtmişti.

Hindistan ordusu ise iki ülke arasındaki fiili sınırda "nokta operasyonu" yaptığını savunurken, Pakistan, operasyonu, "sahte etki yaşatmak için kasıtlı uydurulan bir yalan" olarak nitelendirmişti.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde güvenlik güçleriyle bağımsızlık yanlısı gruplardan Hizbul Mücahidin üyeleri arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesiyle on binlerce kişi sokaklara çıkmıştı. Bölgede 2 ayı aşkın süredir devam eden ve Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde en az 90 Keşmirli hayatını kaybetti, 3 binden fazla sivil yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...