HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

DEAŞ 550 aileyi canlı kalkan olarak kaçırdı

Düzenleyen:
DEAŞ 550 aileyi canlı kalkan olarak kaçırdı
Daeş, Musul, Haber

DÜNYA Haberleri

BM yetkilileri, terör örgütü DEAŞ'ın Musul'da 550 aileyi canlı kalkan olarak kullanmak için kaçırdığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları yetkilileri, DEAŞ militanlarının Musul'un köylerinden en az 550 aileyi canlı kalkan olarak, kentte kendi kullandıkları mekanlara taşıdığını söyledi.

BM'nin insan Hakları biriminden yapılan açıklamaya göre; Musul'da beklenen nüfus hareketi tahminleri, 200 bin kişinin kentten kaçacağını gösteriyor.

BM sözcüsü Ravina Shamdasani, bölgeden gelen "doğrulanmış" bilgiye dayanarak, DEAŞ'ın bir köyde 40 sivili öldürdükleri yolunda bir haberi de soruşturduğunu söyledi.

KERKÜK'TE 3 TÜRKMEN AİLEYİ REHİN ALDILAR

DEAŞ'ın öte yandan Kerkük kent merkezinde 3 Türkmen aileyi rehin aldığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, "DEAŞın, kent merkezindeki Muhafaza caddesine yakın bir bölgede 3 Türkmen aileyi rehin aldığı bilgisine ulaştık." dedi.

Maruf, merkezde güvenlik tedbirlerinin en yüksek seviyeye çıkarıldığını belirterek, kentte tüm giriş ve çıkışların da kapatıldığını söyledi.

Kentteki güvenlik güçlerinin militanları püskürtmede yetersiz kalmasından sonra, Süleymaniye kentinden takviye Peşmerge güçleri ile çevre bölgelerde konuşlanan Irak ordusu ve Şii milis gücü Haşdi Şabinin de kente geldiği ve çatışmalara katıldığı belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...