HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İtalya Dışişleri Bakanı: Türkiye ile yapılan anlaşmayı canlı tutmalıyız

Düzenleyen: /
İtalya Dışişleri Bakanı: Türkiye ile yapılan anlaşmayı canlı tutmalıyız
Talya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, AB, Haber

DÜNYA Haberleri

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında sığınmacılara ilişkin yapılan anlaşmayı canlı tutma konusunda istekli olmaları gerektiğini söyledi.

Bakan Paolo Gentiloni, İtalyan düşünce kuruluşu ISPI'nin organizasyonu, Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Roma'da gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan Akdeniz Diyalogları - MED 2016 Forumu'nun açılışında konuştu.

Sığınmacı krizine değinen Gentiloni, bu sorunun, Ağustos 2015'te başlayıp, Mart ayında (Türkiye ile AB arasında imzalanan anlaşmanın hayata geçirilmesiyle) bittiğini düşünenlerin, büyük hata yaptıklarını söyledi.

İtalyanlar olarak bu kriz karşısında yaptıkları şeylerden gurur duyduklarını ifade eden Gentiloni, "Bu kriz, uzun yıllardır sürüyor ve henüz çözülmediğini de gayet iyi biliyoruz diyerek, bu konuda Afrika ülkeleri ile anlaşma yapılmasının gerekliliğini dile getirdi.

İtalyan Bakan, AB ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın canlı tutulmaya çalışıldığını söyleyerek, "Kolay olmasa da, bu anlaşmayı canlı tutmak için istekli olmamız gerekli. Bu konuda gerçekçi olmalıyız" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...