'Muhaliflere kapımız her zaman açık'

Düzenleyen:
'Muhaliflere kapımız her zaman açık'

DÜNYA Haberleri

Suriyeli muhaliflerle yaptıkları görüşmeye kimsenin şaşırmamasını isteyen Sergey Lavrov “En baştan beri herkesle diyalogdan yanayız” dedi.

Ankara’nın girişimleriyle Rusya ve Suriyeli muhaliflerin Türkiye’de iki günlük bir toplantı gerçekleştirmesinin yankıları sürerken bir açıklama da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan geldi. Lavrov, Türkiye aracılığıyla muhaliflerle yapılan görüşmeyi doğrularak “Biz her zaman diyalogdan yana olduk” dedi. Esad’ın görevden ayrılmasına asla razı olmayacaklarını dile getiren Lavrov, buna karşılık Suriyeli muhaliflerle temas hâlinde olduklarını ifade etti. Rus Bakan, Türkiye’deki görüşmelere ilişkin olarak kimsenin “şaşırmaması”nı istedi. “Biz en başından beri herkesle diyalogdan yanayız” açıklamasında bulunan Bakan Lavrov “Suriye krizinin ilk günlerinden beri bütün taraflarla her zaman iletişimde olduk. Hiçbir zaman Suriyeli muhaliflerle görüşmeye kapıları kapamadık” dedi. 

MUHALİFLER DE DOĞRULADI

Lavrov, Doğu Halep’te muhalif grupların “Halep Ordusu” adı altında birleşmesini de, En-Nusra’ya yeni bir ad verme girişimi olarak değerlendirdi ve bundan vazgeçmelerini istedi. Öte yandan, Suriye’den üst düzey muhalif bir yetkili “Rusya, Halep konusunda ılımlı muhaliflerle Ankara’da yaptığı görüşmelerde ciddi değil, oyalıyorlar” açıklamasında bulundu. Söz konusu yetkili, muhaliflerin Halep’e insani yardım ulaştırılması ve bu kentteki kuşatmanın kaldırılması maksadıyla Rus yetkililerle iki hafta önce görüşmeye başladıklarını belirtti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...