HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trump'tan Boeing'e 'Air Force One' çıkışı

Düzenleyen: /
Trump'tan Boeing'e 'Air Force One' çıkışı
Trump, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD’nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump, Boeing’in gelecek başkanlar için üretme aşmasında olduğu yeni Air Force One siparişinin iptal edilmesini istedi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Amerikan havacılık şirketi Boeing'in gelecek başkanlar için ürettiği Air Force One 747'nin maliyetinin 4 milyar doları aştığını belirtti.

Bu durumu "maliyeti kontrolden çıkmış" şeklinde eleştiren Trump, "Siparişi iptal edin!" ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımın ardından New York'ta yaşadığı Trump Tower'ın lobisinde gazetecilerle bir araya gelen Trump, "Boeing'in çok para kazanmasını isteriz ama o kadar çok değil" dedi.

Şirket, yeni Air Force One uçağı için ön hazırlık yapılmasına yönelik ihaleyi geçen ocak ayında kazanmış ancak toplam maliyetin ne kadar olacağı konusunda net bir açıklama yapılmamıştı.

Boeing'in hisseleri, Trump'ın söz konusu yorumlarının ardından yüzde 1,6 değer kaybederek, hisse başına 152,16 dolardan 149,75 dolara geriledi.

ABD basınına göre, şirketin basın sözcüsü, Trump'ın açıklamalarıyla ilgili herhangi bir yorum yapmayacaklarını bildirdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...