HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

F35'ler teslim edilmeye başlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
F35'ler teslim edilmeye başlandı
F35, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail, ABD'den satın aldığı F35 tipi savaş uçağının ilk ikisini pazartesi günü teslim alacak. Türkiye'nin ise ilk teslimatı 2018 yılında alması planlanıyor.

İsrail'in ABD'den satın aldığı 50 adet F35 tipi savaş uçağından ilk ikisini pazartesi günü teslim alacağı bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, "F35 tipi iki savaş uçağının Necef Çölü'ndeki Navatim Hava Üssü'ne pazartesi günü iniş yapması bekleniyor" ifadesini kullandı.

HAYALET UÇAK

Adraee, F35'lerin teslim alınmasının İsrail Hava Kuvvetleri ve ordusu adına yeni bir çağın başlangıcı olacağını belirtirken, "Hayalet tipi F35 savaş uçakları, gelişmiş teknolojisiyle İsrail semalarını daha güvenli hale getirecektir" açıklamasında bulundu.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman de yazılı açıklamasında, F35'lerin teslimini İsrail Hava Kuvvetleri adına "tarihi bir gelişme" olarak değerlendirdi.

UZUN SÜRE HAVADA KALABİLİYOR

"Hayalet uçak" adlandırılan F35 jetleri, yakıt ikmaline gerek kalmadan uzun süre havada kalabilme ve güçlü radar sistemi gibi özellikleriyle biliniyor.

TÜRKİYE 2018'DE ALACAK

ABD, Avustralya, Danimarka, İngiltere, Hollanda, İtalya, Kanada, Norveç’in de aralarında bulunduğu 9 ülkenin konsorsiyumu içinde yer alan Türkiye, ilk F35’ini 2018 yılında alacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...