HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD'nin YPG'ye zırhlı araç sevkiyatı sürüyor

Düzenleyen: /
ABD'nin YPG'ye zırhlı araç sevkiyatı sürüyor
Abd, Deaş, Pyd, Haber

DÜNYA Haberleri

Suriye'nin Haseke kenti yakınlarında ABD'nin terör örgütü YPG'ye gönderdiği zırhlı araçlar görüntülendi.

Türkiye yaptığı bir çok açıklamada terör örgütü PKK'nin Suriye uzantısı olan YPG'ye verilen silah desteğinin Türkiye-ABD ilişkilerine zarar verdiğini vurgulamıştı.

SURİYE'NİN KUZEYİNDE, YPG'YE ZIRHLI ARAÇ SEVKİYATI
Reuters'ın paylaştığı fotoğrafta Suriye'nin Haseke kentinde TIR'a yüklenmiş zırhlı araçlar görülüyor. Zırhlı araçlar ABD tarafından terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'nin omurgasını oluşturduğu SDG'ye (Suriye Demokratik Güçleri) veriliyor. Fotoğrafta görünen araçların Rakka operasyonu için bölgeye götürüldüğü ifade ediliyor.

Amerika YPG'ye sevkiyatı durdurmuyor

YPG'YE TANKSAVAR DA VERDİLER
Reuters'ın hafta içinde paylaştığı bir başka fotoğraflarda da, bir YPG'li tanksavar füzelerinin yanında oturuyordu.


ABD'nin YPG'ye zırhlı araç sevkiyatı sürüyor

RAKKA OPERASYONU MASADA

Ankara ve Washington, son günlerde Rakka operasyonunun nasıl şekilleneceğini müzakere ediyor. ABD Genelkurmay Başkanı, geçen hafta Türkiye'ye geldi ve operasyon masaya yatırıldı. Sınır ötesi Fırat Kalkanı operasyonuyla El Bab'dan terör örgütü DEAŞ'ı temizleyen Türkiye, bir sonraki hamlenin Rakka olacağını hafta içinde açıklamıştı.

Rakka'ya saldıran YPG'liler, ilk kez hafta içinde Deyr Ez Zor şehrinin il sınırlarına girmişti. Operasyonun amacı, Rakka'nın Deyr Ez Zor ile bağlantısını koparmak. Deyr Ez Zor'un merkezi Irak sınırına yakın noktada bulunuyor ancak il sınırları Rakka'nın doğusuna kadar uzanıyor.

DEAŞ'IN TOPRAKLARI ERİYOR

Elinde tuttuğu en büyük kent olan Musul'da da kuşatma altında tutulan terör örgütü DEAŞ, son olarak iki gün önce batıdaki merkezi El Bab'ı Fırat Kalkanı Harekâtı'yla kaybetti.

DEAŞ, geçen yıl elindeki toprakların dörtte birini yitirdi. Irak'ta Felluce, Libya'da Sirte gibi kentlerden temizlenen kanlı örgüt, Musul'u da kaybetmesi halinde sadece Rakka'ya sıkışacak.

Irak savaş uçakları, dün ilk kez Suriye topraklarındaki DEAŞ hedeflerini bombaladı. Vurulan yerlerden biri, Rakka'nın Irak'la bağlantısını kuran Ebu Kemal sınır kapısı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...