HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya mültecilere 95 bin euro tazminat ödeyecek

Düzenleyen: /
Rusya mültecilere 95 bin euro tazminat ödeyecek
Rusya, Tazminat, Mülteci, Haber

DÜNYA Haberleri

Moskova’da uzun süredir havalanında yaşayan mülteciler için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Rusya'yı tazminat ödemeye mahkum etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Moskova’da beş ay ila iki yıl arasındaki sürelerde Şeremetyevo Havaaanı’nda yaşayan Iraklı, Suriyeli, Somalili ve Filistinli mültecilere Rusya’nın toplam 95 bin euro tazminat ödemesine karar verdi.

turkrus.com'da yer alan habere göre, AİHM, Rusya’ya sığınma talepleri reddedilen göçmenlerin havaalanının transit bölümünde yaşamlarını sürdürmelerinin, “özgürlüklerim kısıtlanması” anlamına geldiğine hükmetti.

AİHM kararında, mültecilerin havaalanında duş alma imkanının bile olmamasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu işaret edildi. Mahkemenin tamamlanmasının ardından Iraklı ve Suriyeli iki kişnin BM’nin yardımıyla Danimarka ve İsveç’e göç ettiği, Filistin vatandaşının Mısır’a, Somali vatandaşının ise kendi ülkesine gittiği belirtildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...