HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

BM'den Yemen için 1,1 milyar dolarlık yardım

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'den Yemen için 1,1 milyar dolarlık yardım
Yemen, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Guterres, Yemen'e yardım konferansına katılan donör ülkelerin 1,1 milyar dolarlık insani yardım sözü verdiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM, İsviçre ve İsveç'in iş birliğiyle BM Cenevre Ofisi'nde organize edilen "Yemen'deki İnsani Krize İlişkin Üst Düzeyli Taahhüt Konferansı"nın ardından basın toplantısı düzenledi.

Geçmişte bu tür yardım konferansları düzenlediğini ancak talep edilen miktarın en fazla üçte birinin karşılandığını anımsatan BM Genel Sekreteri, bugünkü konferansta talep ettikleri paranın yarısından fazlasına tekabül eden 1,1 milyar doları karşılamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Bu savaşın galibi yok"

Guterres, BM'nin Yemen için 2017'de acil 2,1 milyar dolar yardım çağrısında bulunduğunu ve şimdiye kadar bu paranın ancak yüzde 15'inin tedarik edildiğini belirterek, "Bugünkü konferansa katılan üye ülkelere, farklı organizasyonlara ve sivil toplum kuruluşlarına çok net olarak ortaya koydukları cömertlik ve dayanışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Guterres, Yemen'de kalıcı barışın sağlanması için askeri çözümler yerine siyasi çözümün tesis edilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Bu savaşın galibi yok." dedi. 

Türkiye'den Yemen'e milyonlarca dolarlık destek

Türkiye'yi temsilen konferansa katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, konferansın açılışında konuşmuştu.

Kaynak, Türkiye'nin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı aracılığıyla 2012'den itibaren Yemen'e acil insani yardımları kesintisiz olarak sürdürdüğünü bildirerek, savaş öncesi verilen 100 milyon dolarlık taahhüdün proje bazında yerine getirildiğini açıklamıştı.

Kaynak, "İlaç, gıda ve insani yardımlar dışında bu konferans için de 1 milyon dolar yardım taahhüdünde bulunmak istiyorum." diye konuşmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...