HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

BM'den Katar krizine 'karşılıklı kabul edilebilir çözümler' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM'den Katar krizine 'karşılıklı kabul edilebilir çözümler' çağrısı
Bm, Katar, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizde taraflara "karşılıklı kabul edilebilir çözümler" aramaları çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, günlük basın toplantısında, Genel Sekreter Antonio Guterres'in Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin "diyaloğa hazırız" açıklamasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Bu tür açıklamaların tarafların uzlaşı yoluyla farklılıkları çözmeye hazır olduğunu gösterdiğini belirten Haq, "Genel Sekreter, tarafları diyalog kurmaya ve karşılıklı kabul edilebilir çözümler aramaya teşvik ediyor." dedi.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı.

Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine "Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun kapatılması" gibi şartların bulunduğu 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...