HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mısır'dan yardım kafilesine engel

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mısır'dan yardım kafilesine engel
Mısır, Gazze, Filistin, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır makamlarının Refah Sınır Kapısı açık olduğu sırada Cezayirli bir insani yardım kafilesinin Gazze'ye girişine izin vermediği bildirildi.

Filistin Ablukayı Kırma ve Yeniden İmar için Ulusal Hareket Heyetinden yapılan yazılı açıklamada, Mısır makamlarının tıbbi yardım taşıyan Cezayirli kafilenin Gazze'ye girişine engel olduğu belirtildi. 

Söz konusu kafilenin, daha önce Mısır makamlarından her türlü izni aldığına dikkat çekilen açıklamada, "Kafilenin Gazze'ye sokulmaması son derece üzücü. Aramızda son zamanlarda oluşan olumlu atmosfer ile uyuşmuyor." denildi.

Yardım kafilesinin, geri dönüş yolunda olduğu aktarılan açıklamada, "Kafilede ilaç ve Gazze'deki hastanelerin zaruri ihtiyacı olan malzemeler bulunuyordu. Refah Sınır Kapısı açıldığında içeri girmesi bekleniyordu ama olmadı." ifadelerine yer verildi.

Mısır makamları, pazartesi günü insani durumlar için dört günlüğüne Refah'ı açmış, bugün tekrar kapatmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...