Küba'da gizemli olay! 10 ABD'li diplomat sağır oldu

Düzenleyen:
Küba'da gizemli olay! 10 ABD'li diplomat sağır oldu

DÜNYA Haberleri

Havana Büyükelçiliğinde diplomat ve aileleri esrarengiz şekilde işitme duyusunu kaybetti. Diplomatların sağırlığa yol açabilen bir tür sonik cihaz ile saldırıya uğradığı iddia ediliyor.

ABD’nin Küba’daki büyükelçiliğinde gizemli bir şekilde işitme kaybına uğrayan diplomatların ve aile üyelerinin sayısının 10’dan fazla olduğu bildirildi. İsminin açıklanmasını istemeyen iki Amerikalı yetkili, gizemli saldırıların 2016 yılı Kasım ayında başladığını ve bu ilkbaharda sona erdiğini ifade etti. Diplomat ve aile üyelerinin tedavisi sürüyor. Tedavi gören diplomatlardan ikisinin Küba’ya geri dönemediği, bazı diplomatların da görev süreleri dolmadan ABD’ye geldiği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert ise  yaşanan olaylara ve personel değişimine rağmen ABD’nin Havana Büyükelçiliğinin “tamamen operasyonel” olduğunu açıkladı. Amerikalı yetkililer, beş Kanadalı diplomat ve aile üyelerinin de haziran ayında benzer biçimde işitme kaybı yaşadığını kaydetti. Diplomatların sağırlığa yol açabilen bir tür sonik cihaz ile saldırıya uğradığı iddia ediliyor.  

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...