ABD, Mısır'a yaptığı askerî yardımları durdurma kararı aldı

Düzenleyen:
ABD, Mısır'a yaptığı askerî yardımları durdurma kararı aldı

DÜNYA Haberleri

Amerika, Mısır'a yaptığı askerî yardımları askıya aldığını duyurdu. Darbeci Sisi yönetiminin insan hakları ve demokrasi alanında gelişme göstermesi, karara gerekçe olarak gösterildiği belirtildi.

ABD'nin, Mısır'a yaptığı askeri yardımı "insan hakları ve demokrasi alanında gelişme göstermediği" gerekçesiyle dondurmayı planladığı bildirildi.

SİSİ YÖNETİMİNDEN SES YOK

Alınan karar, askeri darbeyle göreve geldiği günden beri, ABD'den kayıtsız destek gören Sisi yönetimi için soğuk duş etkisi yarattı. Sisi yönetiminden kararla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

TRUMP, DARBECİ SİSİ'YE ÖVGÜLER YAĞDIRMIŞTI

ABD Başkanı Trump, göreve başladıktan 3 gün sonra darbeci Sisi'yi telefonla aramış ve Beyaz Saray'a davet etmişti. İkili 3 Nisan'da Beyaz Saray'da bir araya geldi. Trump, hem başkan seçilmeden önce hem de başkan seçildikten sonra darbe ile başa gelen ardından da yaptığı hileli seçimlerle cumhurbaşkanı seçilen Sisi ve yönetimine övgüler yağdırmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...