HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mahmud Abbas: Hamas talebimizi yerine getirdi

Mahmud Abbas: Hamas talebimizi yerine getirdi
Mahmud Abbas, Hamas, Filistin, Haber

DÜNYA Haberleri

Hamas'ın Gazze'deki idari komitesini feshetmesi üzerine Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Şimdi ülke bütünlüğü konusuna döneceğiz" dedi

Yapılan uzlaşı anlaşmasının ardından 3 yıl geçmesine rağmen Hamas, Gazze için verdiği sözü tuttu. Ortadoğu'da gözler 2 Haziran 2014'te kurulan Ulusal Uzlaşu Hükümeti'ne çevrildi.

"HAMAS TALEBİMİZİ YERİNE GETİRDİ"

Fetih Merkez Komitesi'nin Ramallah'taki toplantısında konuşan Abbas, "Gazze'deki İdari Komite'nin feshedilmesi daha önce Hamas'tan talep ettiğimiz bir şeydi, yerine getirilmiş oldu. Şimdi, arzuladığımız ülke bütünlüğünün sağlanması konusuna yöneleceğiz." dedi. Mahmud Abbas, Filistin yönetimi ile merkez ve yönetim komitelerinin, Filistin uzlaşısıyla alakalı tüm konuları tartışmak üzere toplantılar düzenleyeceğini de sözlerine ekledi.

Hamas ve Fetih hareketleri arasında daha önce uzun süreli görüşmelerin ardından 2 Haziran 2014'te Ulusal Uzlaşı Hükümeti kurulmuş, ancak söz konusu hükümet iki grup arasında yaşanan birtakım anlaşmazlıklar nedeniyle Gazze Şeridi'nde göreve başlayamamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...