HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

IKBY Güvenlik Ajansı'ndan Irak güvenlik güçlerine çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
IKBY Güvenlik Ajansı'ndan Irak güvenlik güçlerine çağrı
Ikby, Irak, , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Irak merkezi hükûmetinin askeri sevkiyatı durdurması ve denetimi sağladığı bölgelerden çekilmesi çağrısı yaptı.

Güvenlik Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Irak güçleri ve Haşdi Şabi'nin IKBY'ye yönelik askeri sevkiyatlarının durmamasından endişe edildiği ve "son 48 saat içerisinde ABD yapımı askeri araçlar başta olmak üzere tank ve personal taşıyıcılarının bölgeye sevkiyatının devam ettiği" iddia edildi.

Irak merkezi hükûmetinin askeri gerginliği sonlandırmaya ilişkin herhangi bir çaba göstermediğinin ileri sürüldüğü açıklamada, "Tehlikeli askeri sevkiyat, geçen hafta Kerkük ve Altunköprü'ye yapılan provokatif operasyonla başladı. Irak merkezi hükûmetine ivedi bir şekilde askeri gerginliği sonlandırması ve tüm topraklardan geri çekilmesi çağrısı yapıyoruz." denildi.

Açıklamada ayrıca, Irak merkezi hükûmetinin IKBY ile sorunların çözülmesi yönünde koşulsuz görüşmelere başlaması gerektiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...