HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Polonya'da Morawiecki dönemi başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Polonya'da Morawiecki dönemi başladı
Polonya, Duda, Szydlo, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, geçen hafta istifa eden Beata Szydlo'nun yerine Mateusz Morawiecki'yi başbakan olarak atadı.

Yeni başbakan ve hükûmet üyeleri, yemin ederek görevlerine başladı. Beata Szydlo'nun başbakan yardımcılığı görevini üstlendiği yeni hükûmette herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Morawiecki, başbakanlığın yanı sıra Kalkınma ve Maliye Bakanlığı görevini de sürdürecek.

Morawiecki’nin başbakanlığındaki hükûmetin parlamentodan güvenoyu alması gerekiyor. Oylamanın çarşamba günü yapılması bekleniyor.

Polonya Hükûmet Sözcüsü Beata Mazurek, 7 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Başbakan Szydlo'nun Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) Yönetim Kurulu toplantısında sunduğu istifasının kabul edildiğini, parti yönetim kurulunun Mateusz Morawiecki'yi başbakan adayı olarak gösterdiğini bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Duda, 8 Aralık'ta Başbakan Yardımcısı, Kalkınma ve Maliye Bakanı Mateusz Morawiecki'yi hükûmeti kurmakla görevlendirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...