İngilizler 'Zeytin Dalı'nı böyle gördü: Türkiye, ABD'ye meydan okuyor

Düzenleyen:
İngilizler 'Zeytin Dalı'nı böyle gördü: Türkiye, ABD'ye meydan okuyor

DÜNYA Haberleri

İngiliz Financial Times, Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili çarpıcı bir analiz yaptı. FT, "Türkiye, ABD'ye meydan okudu ve operasyon başlattı" başlığıyla haberini duyurdu.

Türkiye'nin Afrin'e gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı, dış basında geniş yankı buluyor. Özellikle Avrupa ve ABD basını operasyona sayfalarında geniş yer ayırırken, İngiliz Financial Times çarpıcı bir analiz yaptı. FT yayınladığı haberi okuyucularına "Türkiye, ABD’ye meydan okudu" başlığıyla duyurdu.

"TÜRKİYE ABD'YE MEYDAN OKUDU"

Yayınlanan haberde Türkiye'nin, müttefiki olan ABD'ye Suriye'deki terör örgütü PYD/YPG konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle meydan okuduğunu ve harekâtı başlattığı yazıldı. Financial Times, Suriye'deki harekâtın, Orta Doğu'da yeni cephelerin açılmasıyla birlikte, ABD ile ilişkilerin daha da gerginleşebileceğini yazdı.

GERGİNLİĞİN SEBEBİ: SINIR GÜÇLERİ

ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerginliğin en önemli sebeplerinden birinin terör örgütü PYD/YPG merkezli "Suriye Sınır Güçleri"nin kurulma girişiminin olduğunu belirten FT, 30 bin kişiden oluşan bu grubun kurulmasının ilişkileri buraya getirdiğini belirtti.

Her ne kadar ABD, Afrin'deki grupların bir koalisyon parçası olmadığını iddia etse de Türkiye'nin bu girişimi affetmediğini belirten FT, Türkiye'nin, hafta sonundan bu yana Suriye sınırında operasyonlar gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...