Tillerson, Türkiye ziyareti öncesi yine yalana sarıldı: YPG'ye asla ağır silah vermedik

Düzenleyen:
Tillerson, Türkiye ziyareti öncesi yine yalana sarıldı: YPG'ye asla ağır silah vermedik

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye ziyareti öncesi, "YPG'ye asla ağır silah vermedik, dolayısıyla geri alınacak bir şey yok. Türkiye ile ana hedeflerimiz tamamen ortak" açıklamasını yaparak; ABD'nin iki yüzlülüğünü gözler önüne serdi. Zira ABD, binlerce tır silah ve mühimmatı tüm dünyanın gözü önünde terör örgütü PKK/PYD'ye teslim etmişti.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyareti öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

ABD'nin YPG'ye asla ağır silah vermediğini belirten Tillerson, "Dolayısıyla geri alınacak bir şey yok" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, "Türkiye ile ana hedeflerimiz tamamen ortak" ifadelerini kullandı.

TÜM DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE SİLAH TESLİMATI

ABD, Suriye'de ''kara gücü'' olarak gördüğü terör örgütü PKK/PYD'ye binlerce tır silah ve mühimmat yardımı yapmış; yakın zaman içerisinde de bu yardımları inkar etmemişti.  Ayrıca ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 2019 yılı için hazırlanan bütçe tasarısında terör örgütü DEAŞ ile mücadele kapsamında, SDG ismini kullanan PYD/PKK'ya eğit-donat için 300 milyon, “DEAŞ karşıtı misyona ilişkin sınır güvenlik ihtiyaçları” için de 250 milyon dolar olmak üzere toplam 550 milyon dolar ayırmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...