İran: İsrail'i yok ederiz

Düzenleyen:
İran: İsrail'i yok ederiz

DÜNYA Haberleri

Suriye'de ABD ve Rusya arasındaki vekalet savaşı tansiyonu yükseltirken, İsrail ve İran arasındaki gerilim de tırmanışa geçti.

Son olarak geçtiğimiz günlerde İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, net bir şekilde İran tarafından ülkesine karşı bir tehdit bulunması durumunda Beşşar Esad'a suikast düzenleyeceklerini ifade etmişti.

Rusya merkezli Sputnik'in Fars Haber Ajansı'na dayandırdığı haberine göre, İran lideri Ali Hamaney'in Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Güçleri'ndeki temsilcisi bu tehdide cevap verdi.

Hamaney'in temsilcisi açıklamasında, "İsrail, kalleş varlığını sürdürmek istiyorsa, aptalca hareketlerden kaçınmalı. İran'a bu konuda gerekçe verirlerse, Tel Aviv ve Hayfa yok olacaktır. İran, İsrail'i yok edebilir" dedi. 

Geçtiğimiz günlerde Suriye'de Esad rejimine ait hava üssüne düzenlenen saldırıda İran'a bağlı askerler de hayatını kaybetmiş, Tahran yönetimi bu saldırının cevapsız kalmayacağını ifade etmişti.

Bu mesaja jet bir cevap veren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da "İsrail'in kararlığını test etmeyin" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...