HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriye'den Türkiye'ye, 'ilişkilerimiz düzelsin ama şartlarımız var' çıkışı

Düzenleyen: /
Suriye'den Türkiye'ye, 'ilişkilerimiz düzelsin ama şartlarımız var' çıkışı
Suriye, Dışişleri Bakan Yardımcısı, Faysal Mikdad, Türkiye, , Haber

DÜNYA Haberleri

Yıllardır terörün ve teröristin kol gezdiği Suriye'de Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye ile ilişkilerinin onarılmasını umduklarını fakat bunun için bir dizi şartları olduğunu söyleyerek skandal bir açıklamada bulundu.

Mikdad, ilişkilerin düzelebilmesi için “Türkiye'nin, Suriye'deki muhalifleri desteklemeyi bırakması, askeri güçlerini ülkeden çıkarması gerektiğini” ifade ederek, Türk askeri ve ÖSO'nun canı pahasına Suriye'de faaliyet gösteren teröristleri temizleme çabasını görmezden geldi. 

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı şöyle devam etti:

“HER İKİ HALKIN DA ÇIKARLARINA OLUR”

Mikdad, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Şam-Ankara ilişkilerinde değişiklik olması ihtimaline ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi: "Türk halkının (ilişkilerin) düzelmesi sürecini desteklemesini isteriz, Türk hükümetininse Suriye'deki muhalif grupları desteklemeyi bırakıp Suriye'deki askerleri güçlerini buradan çekmesini istiyoruz. İlişkilerin düzelmesi her iki halkın da çıkarlarına olur."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...