HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İtalya'da köprü çöktü! Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İtalya'da köprü çöktü! Ölü ve yaralılar var
İtalya, İtalya Köprü, Çöken Köprü, Son Dakika, , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya'nın Cenova kentinde A10 otoyolu üzerindeki Morandi Köprüsü'nün bir kısmı çöktü. Zemine çakılan araçların enkaz altında kaldığı olayda 22 kişi öldü, 13 kişi ağır yaralandı.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, İtalya’nın kuzeybatısındaki Cenova kentinde otoyol köprüsü çöktü.

A10 otoyolu üzerinde bulunan yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki Morandi Köprüsü’nün bir kısmı saat 11.15 civarında çöktü.

Köprünün her iki şeridinin de çöktüğü olayda, çok sayıda aracın yere düştüğü ve bazılarının enkaz altında kaldığı belirtiliyor. 

İtfaiye yetkililerinin Adnkronos haber ajansına yaptığı açıklamada, enkaz altında kalan araçlarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Enkaz altında kalanları çıkarmak için acil servis ve itfaiyenin müdahalesinin sürdüğü, bazı yaralıların hastaneye sevk edildiği bildirildi.

Köprünün yapısal bir sorun nedeniyle çökmüş olabileceği ancak olayda şiddetli yağmurun da etkili olduğu düşünülüyor.

İtalya Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli,Twitter mesajında, "Cenova'da olanları büyük bir endişeyle takip ediyorum. Korkunç bir trajedi gibi görünüyor." ifadesini kullandı ve olay yerine gittiğini bildirdi.

Olayda 22 kişi öldü

Olayda, enkaz altında kalan çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bir İtalyan televizyon kanalına açıklama yapan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Edoardo Rixi, Cenova kentinde meydana gelen faciada en az 22 kişinin öldüğünü duyurdu. 

Rixi, olayda ölü ve yaralı sayısının artmasını beklediklerini de dile getirdi.

Enkaz altında kalarak hayatını kaybedenlerden birinin çocuk olduğu belirtiliyor. 

TÜRKİYE'DEN TAZİYE

Beştepe'deki görüşme sonrası Irak Başbakanı Haydar El-İbadi’yle basın toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ölenlere rahmet diliyorum. Tüm İtalya halkının başı sağ olsun diyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter adresinden taziye mesajı yayımladı:

"İtalya'nın Cenova şehrinde A-10 otoyolu üstünde bulunan Morandi Köprüsünün çökmesi sonucu hayatını kaydedenlere taziyelerimizi iletiyor, yakınlarına ve İtalyan halkına sabırlar diliyoruz."

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...