HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye'nin iade ettiği DEAŞ liderlerine idam cezası

Düzenleyen: /
Türkiye'nin iade ettiği DEAŞ liderlerine idam cezası
Irak, Deaş, İdam, , Haber

DÜNYA Haberleri

Suriye'den kaçıp Türkiye'ye gelen ve daha sonra 2018 başlarında Bağdat'a gönderilen eli kanlı terörist asılacak. Irak, geçtiğimiz aylarda çok sayıda DEAŞ üyesini idam etmişti.

Irak yargısı, DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin 'baş yardımcılarından' biri hakkında, terörizm ile ilgili suçlamalar nedeniyle idam kararı verdi.

İsmail Elvan Selman El İtavi isimli DEAŞ üyesi bu yılın başlarında Türkiye tarafından Irak'a iade edilmişti.

El İtavi, örgütün Suriye'de dağıtılması sonrası kaçarak Türkiye'ye gitmişti.

Abdül Sattar Bayraktar isimli savcılık sözcüsü idam kararı ile ilgili, "Bağdat'taki Karkh ceza mahkemesi, DEAŞ liderliğinin en bilindik isimlerinden biri olan ve Bağdadi'nin yardımcısı olarak görev yapan kişiyi asılarak idama mahkum etti" dedi.

Bir Iraklı yetkili, El İtavi'nin, ABD, Irak ve Türk istihbarat birimlerinin ortak operasyonu ile Şubat ayında yakalandığını açıkladı.

Irak'ın Ramadi kentinde doğan İtavi'nin, bazı görevlerin yanında örgütün dini fermanlarından sorumlu bakanlık görevini yürütmekle de suçlanıyordu.

Bağdadi'nin Suriye'de saklandığına inanılıyor

Irak, üç yıl süren askeri operasyonların ardından 2017 Aralık ayında, DEAŞ'a karşı zafer ilan ettiğini duyurdu.

Iraklı bir istiharat yetkilisi Mayıs ayı içinde yaptığı açıklamayla, daha önce çeşitli kereler öldürüldüğü iddia edilen örgütün lideri Ebubekir El Bağdadi'nin hayatta olduğunu ve Irak sınırının Suriye tarafında saklandığını açıklamıştı.

DEAŞ lideri, yeni olduğu düşünülen bir ses kaydı ile geçen ay saldırı çağrısı yaptı. bbc türkçe

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...