HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Trump, Hafter ile görüştü!

Düzenleyen: /
Trump, Hafter ile görüştü!
Trump, Hafter, Haber

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve ikilinin, Libya'nın istikrarlı demokratik siyasal sisteme geçişini ele aldığını duyurdu.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, "Başkan Donald J. Trump, 15  Nisan 2019'da devam eden terörle mücadele çabalarını ve Libya'da barış ve  istikrarı elde etme gereğini ele almak üzere Mareşal Halife Hafter ile görüştü." ifadesine yer verildi.

Hafter'in Trablus'a yönelik saldırısına değinilmeyen açıklamada,  "Başkan, Mareşal Hafter'in terörle mücadeledeki rolünü ve Libya'nın petrol  kaynaklarını korumadaki rolünü takdir etti ve ikili, Libya'nın istikrarlı bir  demokratik siyasal sisteme geçişi için ortak bir vizyonu ele aldı."  değerlendirmesinde bulunuldu.

Libya'daki gelişmeler

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, başkent  Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine Ulusal  Mutabakat Hükümeti birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

DSÖ Libya Misyonu, General Halife Hafter'in 4 Nisan'da başkent  Trablus'a yönelik saldırı emriyle patlak veren çatışmalarda bugüne kadar 213  kişinin öldüğünü ve 1009 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı  Fayiz es-Serrac, Uluslararası Ceza Mahkemesinden (UCM), General Halife Hafter'i  işlediği savaş suçları nedeniyle yargılamasını talep etmişti.

Afrika'nın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkesi Libya, Muammer  Kaddafi'nin devrildiği 2011'den bu yana uluslararası ve bölgesel güçlerin açıktan  ya da perde arkasından desteğini alan siyasi gruplarla silahlı uzantılarının  mücadelesine sahne oluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...