HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ya Poroşenko ya komedyen

Düzenleyen: /
Ya Poroşenko ya komedyen
Ukrayna, Ukrayna Seçim, Haber

DÜNYA Haberleri

Ukrayna’da bugün yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ünlü komedyen Vladimir Zelenskiy ile Devlet Başkanı Petro Poroşenko yarışacak.

Kamuoyu araştırmaları, komedyen Zelenskiy’nin seçimin favorisi olduğunu gösteriyor. Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü’nün son anketine göre Ukraynalıların yüzde 72,2’si Zelenskiy’i, yüzde 25,4’ü Poroşenko’yu desteklemeyi planlıyor. Anket katılımcılarının yüzde 17,9’unun kararsız olduğu, yüzde 1,6’sının geçersiz oy kullanacağı, yüzde 8,8’inin sandığa gitmeyeceği belirtildi. Resmî seçim sonucunun en geç 1 Mayıs’a kadar açıklanması gerekiyor. Öte yandan Poroşenko ve Zelenskiy seçimden bir gün önce Kiev Olimpiyat Stadı’nda tartışma programında karşı karşıya geldi. 70 bin kişilik stattaki programı 22 bin kişi tribünlerden izledi. Tartışmanın başlangıcında el sıkışan her iki aday, program bitiminde birbiriyle tokalaşmadan ayrıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...