Çataklı: 417'si çocuk olmak üzere Suriye'de bin 468 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Çataklı: 417'si çocuk olmak üzere Suriye'de bin 468 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama göre; BM rakamlarında 29 Nisan ile 5 Ocak 2020 tarihleri arasında 417'si çocuk olmak üzere Suriye'de bin 468 kişi hayatını kaybettiği aktarıldı.

İçişleri Bakan yardımcısı İsmail Çataklı yaptığı açıklamada BM rakamlarına göre Suriye'deki son 7 ayda gerçekleşen ölümleri aktardı. Buna göre Birleşmiş Milletler gözlem raporlarına yansıyan sadece son 7 ayda Bin 468 Suriyeli katledildi. Bunların 417'si çocuk.

RAKAMLARA YANSIMAYANI DA VAR

Ayrıca son verinin yanısıra BM gözlem raporlarının gerçek rakamların da altında olduğu biliniyor.

SON SALDIRI BUGÜN!

Suriye'de Rus savaş uçakları Halep'in batısındaki Atarib kasabasındaki bir mülteci kampını vurdu. Hava saldırısında 2 sivil hayatını kaybetti, 5 sivil de yaralandı. Suriye'de Esad rejimini destekleyen Rus savaş uçakları Halep'in batısında bulunan Atarib kasabasında bir mülteci kampına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Olay yerine gelen sivil savunma ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı.

Rus savaş uçakları ve Esad rejimi aynı bölgede bulunan Bashnata, Al-Mansoura ve Bashqatin kasabaları da saldırdı. Saldırılarda can kaybı olmamasına rağmen büyük hasar meydana geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...