Kiev, Moskova'yı suçladı: 700 bin Ukraynalı çocuk savaş esiri

- Güncelleme:
Kiev, Moskova'yı suçladı: 700 bin Ukraynalı çocuk savaş esiri

DÜNYA Haberleri

Ukrayna, Rus güçlerini Luhansk ve Donetsk bölgelerinden Ukraynalı çocukları kaçırmakla suçluyor. Rusya ise “Çatışma bölgelerinden kaçan 700 bin çocuk aileleriyle birlikte ülkemize sığındı” diyor

Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyinin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Grigoriy Karasin, Ukrayna’daki çatışma bölgelerinden gelen 700 bin çocuğun Rusya’da olduğunu bildirdi.

“Rusya’nın bazı Avrupa ülkelerinin aksine çocuklara özenli ve sıcak davrandığını” savunan Karasin, sosyal medya hesabından, “Son yıllarda Ukrayna’daki çatışma bölgelerinden kaçan 700 bin çocuk ülkemize sığındı. Birçoğu aileleriyle, yetimhanedeki çocuklar da öğretmenleriyle birlikte” ifadelerini kullandı. Ukrayna ise Rus güçlerini Luhansk ve Donetsk bölgelerinden Ukraynalı çocukları kaçırmakla suçluyor. Ukrayna’ya göre, savaşın başladığı 24 Şubat 2022’den bu yana 19 bin 492 Ukraynalı çocuk, hukuksuz şekilde sınır dışına götürüldü. Bu arada, Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova hakkında Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında Ukraynalı çocukların Rusya’ya kaçırılmasına ilişkin yakalama kararı çıkarıldığını duyurmuştu. Açıklamada, Ukraynalı çocukların Rusya’ya hukuka aykırı götürülmesi suçuna iki şüphelinin de iştirak ettikleri, Putin’in, kontrolü altındaki kişilerin bu suçu işlemelerine engel olmadığı gerekçesiyle sorumlu tutulduğu belirtilmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...