Ukrayna'nın yetim çocuklarına Türkiye sahip çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna'nın yetim çocuklarına Türkiye sahip çıktı

GÜNDEM Haberleri

Ukrayna'da Herson bölgesindeki Kahovka Barajı'nın patlatılması sonucu evsiz kalan yetim çocuklara Türkiye kucak açtı.

Ukrayna'da Kahovka Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin patlatılmasının ardından oluşan su baskını nedeniyle evsiz kalan yetim çocuklar ve koruyucu ailelerinden oluşan 36 kişilik kafile, Antalya'ya getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska'nın girişimleriyle geçen yıl marttan itibaren Ukrayna'dan tahliye edilen çocuklar, başta Antalya olmak üzere farklı kentlere yerleştirildi.

ÇOCUKLAR OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

Çatışmaların sürdüğü Herson bölgesindeki Kahovka Barajı'nın patlatılması sonucu, yetim çocukların koruyucu ailelerinin evi de sular altında kaldı. Evsiz kalan yetim çocuklar ve koruyucu ailelerine Türkiye kucak açtı. Bölgeden tahliye edilen 23 yetim çocuk ve koruyucu ailelerden oluşan 36 kişilik kafile, Moldova üzerinden Antalya'nın Manavgat ilçesinde getirilerek, konaklayacakları otellere yerleştirildi. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...